AANBOD
Voor welke zorgen kan je terecht bij Psychologie Praktijk 035?
Iedereen is wel eens boos, bang of verdrietig. Wanneer deze gevoelens te vaak of te heftig voorkomen en jij of je omgeving er last van krijgt, kan ik als psycholoog hierbij helpen. Hieronder een overzicht van het aanbod van de praktijk. Mocht u twijfelen of een hulpvraag passend is binnen de praktijk, dan kunt u vrijblijvend telefonisch overleggen met mij.
De volgende behandelingen bied ik o.a. aan:
- Angsten; bv separatieangst, piekeren, prikangst, faalangst;
- Assertiviteitsproblemen;
- Boosheid en driftbuien;
- Concentratieproblemen, psycho-educatie en behandeling van AD(H)D;
- Opvoedondersteuning;
- Problemen met zelfvertrouwen;
- Psycho-educatie en behandeling van autisme;
- Rouwverwerking;
- Slaapproblemen;
- Sociale problemen, pesten;
- Somatisch onverklaarde lichamelijke klachten;
- Stemmingsproblemen, somberheid;
- Trauma.
Ik bied geen behandelingen aan voor:
- Complexe, langdurige problematiek;
- Crisissituaties en suïcidaliteit;
- Ernstige verstandelijke beperking;
- Leerproblemen zoals dyslexie en dyscalculie;
- Problemen bij het scheiden van ouders;
- Schooladvies.
Momenteel bied ik geen diagnostiek aan. Het is dus niet mogelijk bij de praktijk onderzoek uit te laten voeren naar bijvoorbeeld ADHD, autisme of intelligentie.
Werkwijze
Na een aanmelding via de website wordt er telefonisch contact opgenomen voor een korte screening of uw hulpvraag bij mij op de juiste plek is. Hierna wordt u uitgenodigd voor de intake. Tijdens de intake worden de klachten en ontstaanswijze uitgebreid besproken en het doel van de behandeling vast gesteld. Hierna doe ik een voorstel voor een behandelplan. Soms is er eerst meer informatie nodig door kort onderzoek, een andere keer kan er direct gestart worden met de behandeling. Na de intake is er geen wachttijd voor de start van de behandeling.
Een behandeling kan bestaan uit gesprekken voor ouders, het kind of de jongere. Ik maak gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en oplossingsgerichte therapie. Een behandeling voor jongeren van 18-23 jaar duurt tussen de 5 en 12 afspraken, voor kinderen onder de 18 jaar met milde klachten is een langer traject ook mogelijk. Tussentijds volgen we goed of de klachten verminderen. Zo nodig passen we het behandelplan of het aantal afspraken aan.
Bij afsluiting bespreken we wat geholpen heeft bij de verbetering van de klachten en wat we willen onthouden van de therapie. Dit schrijven we op, zodat bij een eventuele terugval deze punten weer behulpzaam kunnen zijn.